KUZUM, BU HASTANEDE NELER OLUYOR?


Geçtiğimiz Yıllarda Nöbet Yolsuzluğu ile gündeme gelen Hastanede Şimdi de Usulsüz Rapor Olayı Baş gösterdi !…

KUZUM, BU HASTANEDE NELER OLUYOR?

Geçtiğimiz yıllarda nöbet yolsuzluğu olduğu bir memurun Çorum İl Sağlık Müdürlüğüne yapmış olduğu ihbar dilekçesi ile ortaya çıkmış ve engelli memur Mobing e maruz kalmıştı.

Konu Gazeteci Cuma Şahin tarafından yapılan araştırma sonucunda doğrulanarak basında yer almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Çorum -Dodurga Entegre Hastanesinde, Hastane çalışanlarına verilen usulsüz rapor olayı ise gurup yazışması ile gündeme geldi.

Konu gurup yazışmalarında Dr. R. G tarafından guruba yazılan “ Buradanda belirteyim açıkça dört kişi olduğu halde mesai çıkmasın diye saat 10’a kadar çalışan röntgen teknisyenlerine, bir gün durup bir gün gece 12’ye kadar çalışan laboratuvar teknisyenlerine ve ihtiyacı olduğuna kanaat getirdiğim herkese rapor kapıları sonuna kadar açıktır.” 

Yazışmanın öncesinde ise hastane çalışanı N. Tarafından şu kelimeler paylaşılmıştı.

N. “ Atandığım günden beri hastanede sabah sekiz gece 12 olacak şekilde çalışıyorum. Çalışma saatleri kötü olan başka birim yok. Gün aşırı çalışıyorum düğünüm yok bayramım yok. Bi de böyle kıyaslama yapsak benim psikolojim iyice bozuldu. Mesela hakem hastane değil en uzak Hakkari hastanesine gönderilsem de gözümde değil.”

 RAPOR OLAYINI DA O MEMUR MU PATLATTI?

Geçtiğimiz yıllarda Dodurga entegre Hastanesinde yaşananları kanunlar çerçevesinde yetkililere bildirmiş ve başına gelmeyen kalmamıştı.

 Hastane içerisinde yapılan rapor usulsüzlüğünün engelli memur M. A’nın rahatsızlanarak aile hekimine muayene olması ve hekimin istirahat vermesinin üzerine raporu Dodurga Entegre Hastanesi Başhekimi tarafından inandırıcı bulunmamış Hakem hastane olarak Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmesi ile patlak vermiş. 

Aile hekimi tarafından kendisine verilen raporun usulsüzlükle itham edilmesi üzerine Engelli memur M.A hastane gurubunda şu yazıyı paylaşarak durumunun mobing olduğunu dile getirmiş. “Evet Arkadaşlar

Kadir Bey sizinle sorunum yok

Ankarada iken rapor aldınız Hakem Hastaneye gönderildiniz mi?

Tuğçe Hanım sizinlede sorunum yok

Çorum dan Recep Göksıya telefon açıp rapor aldınız Kadir Beyde raporu Recep Beyden alıp idareye verdi. Hakem hastaneye gönderildinizmi??

Nevzat Bey sizinlede sorunum yok

Geçen ay ve önceki aylarda rapor aldınız alabilirsiniz

Hakem Hastaneye gönderildiniz mi?

Telefonla uzaktan rapor almanın suçolduğunu bilmeyenimiz yok değil mi?

Benim %73 engelim ve 6 raporlu hastalığım var 

Bel ağrısı sol bacak ağrısından dr rapor verdi

Hakem hastaneye gönderildim

Çifte standart mı uygulanıyor benmi bilmiyorum”

HAKEM HASTANE NE DEDİ?

Yaptığımız araştırmalar sonucunda engelli memur M.A’ya hakem hastanenin verdiği raporun içeriği nedir bilinmez iken rapor olumsuz ise yaptırım uygulanıp uygulanmadı olumlu ise memura nasıl bir yaklaşımın yapıldığı tkamuoyu tarafından merak ediliyor.

Öte yandan Engelli memur M.A’nın gurupta yaptığı paylaşımda adı geçen çalışanlara hakem hastane uygulaması yapıldığı bu çalışanlara raporu hangi Dr verdiği ise başka bir merak konusu.