35,5085$% 0.06
36,6005€% 0.01
3.060,52%0,25
4.989,00%0,08
9.715,86%-0,18
3438306฿%2.10131
Alaca Belediyesinin açtığı “Alacanın 100’ü” konulu resim sergisinde ressam Serpil Uysal’In “INS Diaspora Anısına” isimli kişisel resim sergisi yer aldı.
AHL Parkta 15 Ekim tarihinde açılan sergiyi Çorum ve Alaca protokolleri ile birlikte köy okullarında ve Kur’an Kursunda okuyan 150 öğrencide sergiyi gezdi.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “ALACA’nın 100’ü” Fotoğraf Sergisine Vali Yardımcısı Tamer ORHAN, AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf AHLATÇI, Çorum İl Emniyet Müdürü Arif PEHLİVAN, Çorum İl Jandarma Komutanı Naim ÇETİNKAYA, AK Parti İl Başkanı Murat GÜNAY, Kaymakam Hicabi AYTEMÜR, Belediye Başkanımız Halil İbrahim ŞALTU, AK Parti İlçe Başkanı Ragıp AĞAÇDAN, İl Genel Meclis Üyesi Dursun KAYA, Belediye Başkan Yardımcımız Fatih ARSLAN ve daire amirleri katıldı.
Alaca Belediyesinin desteklediği ve BAPKOB tarafından da desteklenen Ondokuz mayıs unıversitesi sanat ve tasarım programı, sanatta yeterlik öğrencisi Serpil Uysal’ın “Kültürel Doğanın bozulması ve Diaspora” sergisinde;
Önemli tarihi olayları ele alan bunları tuale yansıtan ressam Serpil uysal, yakın tarihten itibaren ve halen kanayan yara olarak olarak devam eden ortadoğudan, Kafkaslara, Bosnadan Kıbrısa ve günümüz gençleri, insanlarının yaşamlarına değinerek yok olan değerlere atıfta bulundu.
Ressam Uysal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;
İns, Üns ve Nisyan köklerinden Müteşekkil bir varlık olarak çevresiyle ünsiyet Kuran alışan ve aynı zamanda şimdiyi yaşayabilmek için unutandır.
Yaşam sahnesine gelir ve bir gün gideceğini bildiği halde unutur.
Bu unutmakla dünyaya uyum sağlar konfora çabuk alışır hep daha fazlasının peşinde oyalar kendini alışır. Çünkü kabullenmek normalleşmek ve uyum sağlamak eğilimindedir. Unutulur, Çünkü acılar yaralar ve ölümler ağırdır yaşananlar zamanla zihinlerde silikleşir ki yaşam devam etsin Ancak insan canlı bir varlık olarak fizyolojisi ve biyolojisinin ötesinde ruhsal bir varlıktır. Anlam arar varoluşunu sorgular düşünür, düşündüğünü eyleme geçirir kendini gerçekleştirme gayesi taşır nihayetinde insan unutan ve alışandır. Fakat yine o insandır ki neyi unutacağını ve neye alışacağını tercih eder varlamak üzere inşa edilen medeniyetle yok etme üzerine kurulan sistemlerin insan kavramına ve yaşama daha iyi yaklaşımı farklıdır. Hoşça Bak zatına söylemiyle insana hürmetle yaklaşma kendini bilme ve bütün bir parçası olma Telkin edilirken yok etmek üzerine inşa edilen sistemlerde Kadim kültürlerin mekan ve zaman ile kurdukları ünsiyet bağı koparılmaktadır.
“Herkes Yapamaz” İçin Cumhuriyet’in 100. Yılına Yakışır Çalışma