12 YAŞINDAKİ ÇORUMLUSUDE NAZ KAÇTI MI? KAÇIRILDI MI?BAŞSAVCILIK OLAYA EL KOYDU

Çorum’da 12 yaşındaki Sude Naz Kalabas, 24 Ağustos'tan beri kayıp ve ailesi kızlarını bulabilmek için Esra Erol’un programına başvurdu.

Yozgat - Aydıncık ilçe nüfusuna kayıtlı 12 yaşında ki Sude Naz Kalabas’dan yaklaşık 9 gündür haber alamayan aile, program aracılığıyla kızlarına ulaşmaya çalışıyor.

Çorum’un Mecitözü ilçesine bağlı Gökçebel köyü nüfusuna kayıtlı olan 22 yaşındaki İlhan K. isimli şahıs, Sude Naz Kalabas ile evleneceğini iddia ederek, aileyi ve yetkilileri kendilerini rahat bırakmaları yönünde uyardı.

Bu açıklama, büyük tepki çekerken, Sude Naz Kalabas’ın ailesi canlı yayında kızlarını arama çabalarını sürdürmeye devam ediyor.

Olayın ardından yetkililer ve program ekibi, Sude Naz Kalabas’ın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş 02/09/2024 tarihli Esra Erol isimli televizyon programında Çorum ilinden 12 yaşında bir kızın alıkonduğuna dair yapılan haber ile ilgili yaptığı açıklamada;

"Haberler ihbar kabul edilerek olayın tüm yönleriyle ortaya çıkarılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca ressen soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyrulur."
Ahmet Bektaş
Çorum Cumhuriyet Bassavcılığı