MİLLİ EĞİTİME ÇORUM’DA770 KİŞİ ALINACAK

Çorum’da İŞKUR-İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İşgücü Uyum Programı kapsamında okullara 770 kişi alınacak.

Program kapsamında il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen il genelindeki okullarda, katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde yaklaşık 10 ay süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şekilde çalışacak.

Başvurular 04 Eylül – 08 Eylül tarihleri arasında alınacak olup katılımcılar, geçerli başvurular arasından ikamet durumlarına göre Noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecek.

Kura çekilişi 10 Eylül Salı günü saat 10:00'te il Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.
Program, (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacak olup çalışma günleri Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecek. Katılımcılar İŞKUR tarafından, program kapsamında çalıştıkları her gün için günlük net 566,73-TL olacak şekilde cep harçlığı ödenecek.

Ayrıca yine IŞKUR tarafından, katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacak. (Emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir).

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyenler 08 Eylül Pazar günü saat 23:59'a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve iŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra "Online işlemler-İş arayan -İşgücü Uyum Programı -IUP Ara" kısmından program numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğü personelinden başvuru için yardım talep edebilirler.

İşgücü Uyum Programları kapsamında bir katılımcı toplamda en fazla 140 fili gün programdan yararlanabilecek.