BU KÖY 80 YILDIR “SU” YA HASRET

Heçtiğimiz günlerde haberci19’un gündeme getirdiği “Hani Ayrımcılık yoktu” haberi sonrasında bir arpa boyu yol alınmadı.
Çorum- Sungurlu ilçesine bağlı 25 hane ve yaklaşık 100 kişinin yaşadığı DERTLİNİN Köyü 80 yıllık içme su hasretini çekmeye devam ediyor.
Alevi vatandaşların yaşadığı “DERTLİNİN KÖYÜ” nün içme su ihtiyacının olduğunu haykıran köylüler yetkililer tarafından seslerinin duyulmamasından oldukça muzdarip durumdalar.

SU YOK, YOL BERBAT, TELEFON ÇEKMİYOR
İçme suyuna hasret olan köyün yolu ise berbat durumda. Gerekli yerlerle iletişime geçmek için kullanılan cep telefonları ise çekmiyor. Yıllarca yaşamlarını yokluk içinde iadame ettiren “DERTLİ KÖYÜ” sakinleri bu çilenin son bulmasını, Devletin kendilerinin sesini duymasını istiyorlar.

BURASI ANADOLUNUN ORTASINDA
Andolunun orta yerinde sahipsiz kalan köylüler yazın susuzluktan kışın ise çamurlarla cebelleşmeye devam ediyor.

“DEVLET KAPILARI YÜZÜMÜZE KAPALI”
Yıllarca devlete vergi verdik. Askerlik yaptık yani vatandaşlık görevimizi yaptık ama gereken hizmeti görmedik diyen köy muhtarı Ferhat Güçtekin, artık yorulduk dedi.
Muhtar Güçtekin, “ 80 yıldır atalarımızın uğraş verip bir türlü başarılı olamadığı sorunları çözebilmek için muhtar oldum. İlk işim İçme suyu ve yolumuzun yapılmasını sağlamaya çalışmaktı. Aylardır Sungurlu kaymaklığının ve özel idarenin kapısını aşındırıyorum. Sorunlarımızı içeren onlarca dilekçe verdim. Ama gelinen noktada ise bir netice alamadım. Kısa sürede çok yoruldum yıprandım. Bütün devlet kapıları yüzümüze kapatıldı sanki. Hiç olumlu cevap alamıyoruz. Artık yetkili kurumlar ve siyasi partilerin olumlu yaklaşım ve tutum sergileyerek sorunlarımıza el atmalarını bekliyoruz. Bizim köyümüz küçük kendi halinde bir Alevi Bektaşi köyü. Düşünmek istemiyorum ama bütün bu olumsuzlukları acaba bundan dolayımı yaşıyoruz demekten de kendimi alamıyorum. AK Parti, MHP ve CHP Çorum milletvekillerine sesleniyorum. Yeter artık çektiğimiz çile duyun sesimizi ve bizleri bu ızdıraptan kurtarın.”