“BELEDİYE STRATEJİK PLANINDA ATIK SU TESİSİ ÖNGÖRÜSÜ GÖREMEDİK”

Muhammed Fatih Temur Başkanlığı'nda toplanan il genel meclis toplantısının beşinci oturumu gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP il genel meclis üyesi Ümit Er Çorum Belediyesi Atık Su Tesisi'nin artık yetmediğini Çorum Derinçay'ının organize sanayi bölgesinin kirlettiğini belirterek yeni bir yatırıma ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
 Bin dokuz yüz doksanlı yıllarda yapılan Çorum Belediyesi Atık Su Tesisi'nin artık günümüzde yetmediği ve çevreyi kirlettiği hem komisyon raporuyla hem de çevre şehircilik müdürlüğü tarafından burada itirafe dildi. Çorum Derinçay'ı Çorum Belediyesi ve organize sanayi kirletmektedir. Bu kirliliğe engel olabilmek için yeni bir yatırıma ihtiyaç vardır.
 Dün Çorum Belediyesi'nin 2025-2029 stratejik planı açıklandı. Bu açıklamaların içerisinde de Çorum Belediyesi'nin Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımıyla ilgili herhangi bir ön görü görmedik.
 Bu yüzden Çorum Belediye Başkanımıza buradan sormak istiyorum. Önümüzdeki 5 yılda da yine Derinçay'ı kirletmeye devam edecek miyiz?